Kvalifikace Junior LL

 

 

 

10. – 12. června se v Ostravě konala kvalifikace kategorie Junior, organizace Little League.

Formát turnaje spočívá v zápasech mezi 5 regiony ČR. Vítěz reprezentuje Českou republiku v evropské kvalifikaci, každý region vyšle své nejlepší hráče.

Region Jihozápad reprezentovali hráči Hluboké, Plzně a Domažlic. Dvanáct statečných vyrazilo v pátek na D1 a po 6,5 hodinách konečně dorazilo na místo srazu.

V prvním zápase od 9 hod narazil náš výběr na oblast Severozápad. Po prohře čekal na dalšího soupeře, domácí region Východ, až do 18 hod. Pokud chtěl hrát i další den, musel vyhrát. 

Každou směnu přidával bodík za bodíkem a vytouženou výhru urval pro sebe. V neděli opět v 9 hod. nastoupil tým RJZ proti Jihu. V zápase už byla na hráčích znát únava a kvalita soupeře, který se stal i celkovým vítězem.

Dle ohlasů hráčů byl turnaj povedený, za RJZ byl tým Junior LL jediný úspěšný, kdy při hře na dvě porážky dokázal uspět a skončil třetí. Hráči Plzně nabyli nové poznatky od trenérů Hluboké, kteří vedli výběr na turnaji. A i když v regionu jsme soupeři, mají hráči mezi sebou nové kamarády. 

Závěrem chci sklonit poklonu před nádherným areálem Arrows, super hřiště jak na baseball i softball s golfovým trávníkem, výborné jídlo v tamní restauraci.

Snad někdy se splní sny i hráčům Plzně. 

 

Ondřej Němec


Partneři



Mediální Partneři



Facebook