Tým Baseball Plzeň U18 má za sebou první zápasy v Extralize U18

 

Úplně první zápasy jsme odehráli na domácím hřišti ve Spáleném Poříčí s týmem Eagles Praha.

Bohužel i díky velikonočnímu termínu jsme byli velmi oslabeni - ze 14 hráčů U18 se dostavilo pouze 6, zbytek týmu jsme byli nuceni doplnit hráči týmu U15.

Naopak soupeř přijel v plné síle a to bylo na průběhu prvního zápasu vidět. Soupeř dominoval jak v útoku, tak i v obraně, a od začátku zápasu bylo zřejmé, že zápas nebude mít dlouhého trvání.

Zápas jsme prohráli rozdílem po 4. směně 0:17.

            Po půl hodině nás čekal druhý zápas. Zpočátku jsme dali na kopec Honzu Perničku, tomu se dařilo držet pálkaře soupeře trochu na uzdě. Bohužel se ale ani naši pálkaři nedokázali prosazovat, po dvou směnách byl stav 0:0. Pro nás to bylo ale současně příjemné překvapení, že můžeme hrát se silným soupeřem vyrovnaný zápas. Ve 3. směně se již pálkaři soupeře osmělili a doběhli si pro 3 body. Ve 4. směně jsme již střídali nadhoz a inkasovali jsme dalších 7 bodů. Jelikož naše pálka byla stále bezzubá i po 5. směně, skončilo utkání bez dohrávky 5. směny rozdílem v poměru 10:0 pro Eagles Praha.

Co k tomu dodat? Favorit soutěže nenechal nic náhodě a byl připraven. Náš tým bohužel selhal v první řadě v tom, že jsme se vůbec nesešli. Snad se příště sejdeme ve větším počtu, všichni jsme si uvědomili, že takhle se extraliga U18 hrát nedá…

 

Pavel Šrámek

 

 


Partneři



Mediální Partneři



Facebook