Ohlédnutí za sezónou 2020

 

Sezóna 2020 byla sezónou mnoha výzev, zvratů, ale i velkých vítězství.

Zimní přípravu jsme zahájili klasicky pořádáním Little League. Hala v Plzni na Lokomotivě nám pomohla uskutečnit skvělá klání, kterých se zúčastnily nejen týmy regionu Jihozápad, ale i z Berouna a Kladna.

Na hlavní soutěž jsme si museli hlavně kvůli našemu největšímu koronavirovému soupeři dlouho počkat. Možnost tréninků v prozatímním zázemí na hřišti týmu softballu Slavie Plzeň nám čekání zkrátila. Sezóna pak konečně začala.

Každý týden se hrál nějaký zápas. Hráči U9 po minulých skvělých letech, kdy vždy bojovali o ty nejvyšší příčky, měli touhu svou skvělou formu zopakovat i v této vyšší a těžší kategorii. Naším nejvyrovnanějším soupeřem se staly týmy Hluboké nad Vltavou a Trhových Svin. Každý zápas byl vyrovnaný a napínavý až do konce.

Díky skvělým výkonům jsme si vybojovali účast na MČR, které se konalo v úžasném areálu Sokola Hluboké nad Vltavou. Skvělé zázemí pro všechny zúčastněné týmy přispělo k přátelské náladě, která se nejednou objevila i v rámci fair play na hřišti. Náš tým získal skvělé 11. místo a v konkurenci opravdu těch nejlepších z republiky se neztratil.

Závěr sezóny patřil boji o příčku v našem regionu nejvyšší. Ještě během posledního turnaje nebylo jisté, kdo získá vytouženou trofej. Nakonec však série vítězství Baseballu Plzeň promluvila jasně do konečného pořadí. Mety nejvyšší jsme dosáhli!

Škoda jen, že jsme nemohli finálový turnaj pořádat u nás v Plzni. Zde toužebně čekáme na výstavbu hřiště.

Věřím, že i přes veškeré problémy spojené a pandemií, nám nová sezóna neuteče a budeme v nové kategorii U11 hrdě podporovat tým Baseball Plzeň a získáme důležitá vítězství.

Nyní alespoň v rámci zimní přípravy, kdy se díky situaci nesmíme setkávat, soutěžíme v rámci výzvy v počtu zdolaných km pěšky, během, na kole či běžkách. Náš tým vzal výzvu opravdu vážně, i společně s rodiči jsme během ledna urazili dohromady přes 1700 km. Na únor máme připravenou novou výzvu včetně jednoduchých cviků, aby se mohli hýbat i doma úplně všichni.

Děkujeme ještě jednou rodičům, kteří své děti podporují v tomto sportu, a trenérům, kteří z těchto dětí pomáhají utvářet skvělé lidi.


Partneři



Mediální Partneři



Facebook