MČR U9 na Hluboké 11. - 13. 9. 2020

 

Nadešel téměř vrchol sezóny, se zvědavostí jsme vstoupili do bojů s týmy z celé republiky. Ve skupině s námi se objevili Eagles Praha, Miners Kladno a Tempo Praha, čekal nás tedy velmi náročný boj.

Již před prvním zápasem s Tempem jsme řešili velký problém. Vzhledem ke COVIDU s námi nemohli odjet dva důležití hráči a před zápasem to vypadalo, že přijdeme i o naši velkou oporu Daniela Dirna. Hráčů bylo jen devět, takže jsme dělali vše proto, aby mohl nastoupit. Bohužel však neměl síly na svou pozici jedničky, což se v průběhu zápasu ukázalo jako rozhodující. Hráči opravdu makali jako tým, po vyrovnaném začátku ale nakonec prohráli 12:3.

Dalším soupeřem byl jasný bojovník o nejvyšší příčku, Eagels Praha. Náš tým fungoval naplno, nádherný zápas nakonec bohužel skončil prohrou 9:3. Teď nás teprve mrzela prohra s Tempem.

Druhý den nás čekali Miners Kladno. Tentokráte jsme nedali soupeři šanci. Vycházela nám pálka, výborně fungovala obrana – zápas skončil výhrou 9:0.

Do boje o 9. - 12. místo jsme nejprve nastoupili proti Ježkům Jihlava. Zápas byl jak na houpačce. Vedli jsme 5:0, poté prohrávali, nakonec jsme ale v dohrávce zasadili soupeři čtyři doběhy a vyrovnali na 14:14. Mohli jsme použít žolíka - dva auty, obsazená druhá a třetí meta, silný pálkař.... stačilo jen poslat běžce domů a byla by to výhra. Bohužel žolík nevyšel. Ve zkrácené hře nám soupeř zasadil čtyři doběhy, na které jsme již nedokázali odpovědět. Zápas jsme prohráli 14:18. Jednalo se ale o nádherný zápas, na který se přišlo podívat i několik dalších týmů. Ovace i pro poražené byly velké.

Další soupeř, Technika Brno, měl parádní pálku. I když jsme na pálce drželi krok, přestalo nám zcela fungovat zadní pole. Vypadli jsme z koncentrace a prohráli zaslouženě 3:11.

Po důrazné rozmluvě s trenéry vstoupili naši hráči do posledního zápasu s Orly Choceň. Zápas o 11. místo probíhal jako zápas finálový. Vše fungovalo, dokázali jsme vždy odpovědět na soupeřovy doběhy. Drama vrcholilo za stavu 7:7, pálku jsme zvládli na výbornou a poté podrželi skvěle obranu. Vítězství 9:7 si naši hráči opravdu zasloužili.

S takovým týmem se ani v dalších letech baseballu jistě neztratíme. Obzvláště, když se do statistik TOP hráčů dostali Tomáš Resl, Matyáš Karas a Melissa Maurer.

Kouč Tomáš Karas děkuje touto cestou všem trenérům a rodičům za podporu.


Partneři



Mediální Partneři



Facebook