Náš nejmladší tým U7 vyrazil na Interligu do Prahy!

Za deštivého počasí, které vadilo spíše dospělým než dětem se sjelo do Prahy 9 týmů. Pro nás to znamenalo po okoukaných soupwřích U7 z Merklína a Domažlic, zcela nové měření sil s pražskými týmy :   Kotlářka Praha, SaBaT Praha, Blesk Jablonec, Eagles Praha, či Piraně Beroun a dalšími. Turnaj se tak rozdělil na dvě skupiny , čtyř a pětičlennou.  Nakonec avizované Wolfs Domažlice nahradili na turnaji Bleskové z Jablonce a Piraně z Berouna přijeli se 3 dětmi. My jsme měli dětí 6 čili také malino. Když to vypadalo, že je pořadatel pošle domů a budeme hrát v 8mi týmech, půjčili jsme jim našeho nejlepšího hráče a Piraně zůstaly. Nakonec se dostali na první místo druhé skupiny 4 týmů a hráli o finále s prvními Eagles z naší skupiny. Nutno říci, že skupiny byly zřejmě dost nerovnoměrně nalosovány.

Nám se dařilo proměnlivě. Hned první zápas mohl znamenat senzaci, když domácí Eagles po jasné výhře v prvním zápase nastoupili proti nám a dlouho byl stav 0:0 ! Nakonec jsme šli dokonce do vedení a o vítězství jsme přišli až v dohrávce zápasu. Následovaly těsné prohry se Sabatem a Kotlářkou Praha. A naše jediná výhra s Bleskem Jablonec nás pasovala do boje až o 7.příčku . V tomto posledním zápase jsme nezaváhali a vyhráli jasně s Miners Kladno 15:0. Krásné prostředí Eagles parku i když bylo deštivo, jsme si náramně užili a oslavili zde již druhé hráčské narozeniny, tentokráte Lukáše Hese.

 Praha zažila premiéru turnaje sedmiček. V sobotu se uskutečnil první Interligový turnaj sedmiček na Eagles. Turnaj byl okořeněn účasti devíti týmů nejen z naší oblasti.

Do Krče se vydali i zástupci tří různých oblastí ! Ze Severních Čech přijel Blesk Jablonec, z Východních Čech Wayne’s World Pardubice a z Jihozápadu Čech Plzeň Baseball. Výše uvedenou trojici doplnili dva celky ze Středočeského kraje Miners Kladno a Piranhas Beroun. A všechny čtyři pražské celky.

Turnaj se odehrál na velkém baseballovém hřišti, kde byly postaveny dvě hřiště, na kterých se odehrálo celkem dvacet zápasů ! K vidění byly skvělé zákroky, skvělé odpaly, pro několik hráčů byl dnešní turnaj zápasovou premiérou.

Ačkoliv v této kategorii nejsou nejdůležitější výsledky, nejlépe se na turnaji dařilo domácím Eagles Praha, kteří po celý den nenašli svého přemožitele. Ve finále si poradili s Piranhas Beroun 7:1, kteří tak obsadili skvělé druhé místo. V zápase o třetí místo se utkali dva pražské celky. Více sil měli malí Titans, kteří v tomto zápase porazili SaBaT 16:8. Páté místo obsadil čtvrtý pražský celek Kotlářka. V zápase o páté místo si poradili s pardubickými Wayne’s World 13:2. V zápase o sedmé místo porazila Plzeň Kladno 15:0. Devátí skončili Blesk Jablonec, avšak během turnaje i oni podávali skvělé výkony. Výsledky turnaje naleznete na stránkách PBS zde.

Druhý interligový turnaj sedmiček se odehraje 12. září opět v Praze, na Tempu. Turnaj je otevřen pro všechny týmy z České Republiky a je stále možné se na turnaj přihlásit (více informací zde). Pevně věříme, že na zářijovém turnaji na Tempu překonáme hranici desíti přihlášených týmů!


Partneři



Mediální Partneři



Facebook